Feest in het Aandachtscentrum

Op 21 april 1983 opende het Aandachtscentrum voor het eerst haar deuren.

Dit 40-jarig bestaan konden we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan en we hebben het dan ook op 2 juni 2023 feestelijk gevierd met onze bezoekers, onze vrijwilligers, het bestuur en genodigden.

In de ochtend konden de bezoekers eerst genieten van een film en daarna van een warme lunch bestaande uit heerlijke saté, gadogado en kroepoek. In de Stilteruimte, die voor deze gelegenheid was gebombardeerd tot “mini-keuken” waar de cateraar ook alle spullen had neergezet met o.a. 3 grote ketels met saté, werden de borden opgeschept en door onze vrijwilligers uitgedeeld aan de bezoekers. Dat liep als een trein en binnen de kortste keren was iedereen voorzien van een heerlijke maaltijd. Na de maaltijd hebben bezoekers en vrijwilligers 3 liederen gezongen onder leiding van onze vaste pianiste Caroline Wassenaar. Caroline had speciaal voor deze feestdag de nummers “Halleluja”, “Dromen zijn bedrog” en op een nummer van de YMCA, voorzien van tekst die op het Aandachtscentrum van toepassing was.

Enkele bezoekers hadden een felicitatie meegenomen voor het Aandachtscentrum. De pastor van het centrum, Kitty Mul, nam de felicitaties met veel plezier in ontvangst.

Behalve het lustrum hadden we nog iets te vieren. Zeven van onze vrijwilligers waren al meer dan 10 jaar werkzaam in ons Aandachtscentrum en zij kregen, uit handen van de wethouder Mariëlle Vavier, een stadsspeld uitgereikt. De stadsspeld heeft de vorm van een golf, het blauw staat voor de zee, het geel voor het strand en het groen voor het land. In de golf bevindt zich een pareltje en dat staat voor de vrijwilliger, die is de parel!

De dag werd afgesloten met een receptie voor genodigden, vrijwilligers en bestuur en we zijn het er unaniem over eens dat het een zeer geslaagde dag was.