Vrijwilligers

In het Aandachtscentrum werken zo’n 35 vrijwilligers. We zijn steeds op zoek naar betrokken mensen die graag gastvrij willen zijn voor kwetsbare medemensen. Geïnspireerd door waarden als solidariteit, barmhartigheid en liefde bieden wij een ‘huiskamer’ voor bezoekers.

Naar het Aandachtscentrum komen mensen die hun verhaal kwijt willen, met iemand willen praten die naar hen luistert, juist nu in Corona-tijden. Gewoon een beetje aandacht van een ander mens. Zo proberen we de bezoekers een gevoel van gemeenschap en verbondenheid te geven.

In het Aandachtscentrum ligt de nadruk op het geven van aandacht, niet op de hulpverlening.

Per dagdeel zijn er drie vrijwilligers die de bezoekers welkom heten, koffie, thee èn aandacht schenken. Regelmatig komen de vrijwilligers bij elkaar voor training en om onderling contact te houden.

Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn betrokken bij de medemens, kunnen luisteren en aandacht geven. Zij hebben ervaring in het omgaan met diverse soorten mensen in verschillende omstandigheden. Zij hebben interesse naar mensen die maatschappelijk tussen wal en schip zijn geraakt. Zij brengen het op niet direct met oplossingen te komen. Vrijwilligers werken goed samen in een teamverband en zij voelen zich thuis in de oecumenische achtergrond van het Aandachtscentrum.

Belangstelling?

Heb je interesse of wil je eerst een keer langskomen? Neem contact op met: Nathalie Scholtes, vrijwilligerscoördinator, nathalie@aandachtscentrumdenhaag.nl, tel: 070 – 3651412. Of loop gewoon eens binnen voor een praatje. Iedere belangstellende is van harte welkom. Een bezoekje verplicht tot niets en is altijd waardevol!

Voor een volledige omschrijving van de vrijwilligersfunctie zie hieronder: