In het centrum

Help je mee?

In het Aandachtscentrum in de Schoolstraat ontmoet je bijzondere mensen. Een kijkje in hun levens kan jouw eigen leven verrijken.

Onze bezoekers bestaan vooral uit mensen die een veilig en warm plekje zoeken; mensen die het gezellig vinden elkaar te ontmoeten. Veel van hen zijn eenzaam, of dakloos, of kampen met psychische of lichamelijke aandoeningen. Mannen, vrouwen, jong en oud. Jij maakt het verschil door ze welkom te heten en hun naam te noemen. Zo belangrijk voor ieder mens om gezien en erkend te worden!

Ondertussen schenk je een kopje koffie of thee voor ze in of je doet een spelletje met ze. Soms hoeft er helemaal niets en is jouw aanwezigheid al voldoende.


Samen met 2 andere collega’s vorm je een team tijdens een dagdeel (in de ochtend van 09.30 – 13.00 uur of in de middag van 13.00 – 16.30 uur). Natuurlijk zijn er enkele vaste afspraken maar er is ook ruimte om met elkaar een dagdeel in te vullen. Samen bied je de bezoekers een huiskamer waar ze een gevoel van gemeenschap en verbondenheid ervaren.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Innerlijke verrijking
  • Avonden met interessante lezingen en gezelligheid met collega’s
  • Trainingen
  • Eigen regie: digitaal rooster en vrijheid om een huiskamergevoel te creëren
  • Betrokken werkomgeving en collega’s

Heb jij een houding van gastvrijheid, aandacht en respect en kan je tegelijkertijd grenzen stellen in relatie tot bezoekers? Wil jij een klein steentje bijdragen aan een zorgzame samenleving? Dan komen we graag in contact met je.

Belangstelling?

Heb je interesse of wil je eerst een keer langskomen? Neem contact op met: Nathalie Scholtes, vrijwilligerscoördinator, nathalie@aandachtscentrumdenhaag.nl, tel: 070 – 3651412. Of loop gewoon eens binnen voor een praatje. Iedere belangstellende is van harte welkom. Een bezoekje verplicht tot niets en is altijd waardevol!