Bezoek aan de schuilkerk van de oud-katholieken

Met 11 bezoekers liepen we op donderdagmiddag 21 april naar de Juffrouw Idastraat waar de schuilkerk van de oud-katholieken goed verborgen ligt. We werden hartelijk ontvangen door Ton Kappelhof die ons een rondleiding gaf. We klommen alle trappen op tot we bij de zolder kwamen waar de allereerste schuilkerk was.  We waren allemaal onder de indruk en stelden volop vragen.

Er was een harmonium waar nooit meer op gespeeld werd maar Lodewijk ging erachter zitten en bleek te kunnen spelen! Zo ontdek je een onverwachte kant van  iemand. We daalden af naar de ‘bisschopskamer’ waar op alle wanden portreten van de pastoors van de kerk door de eeuwen heen hingen. Sommigen namen wat graag plaats  op de bisschopszetel.

Toen gingen we naar de ‘nieuwe’ schuilkerk die in de 18-de eeuw is gebouwd.  Een prachtig licht gebouw dat je vanaf de straat niet ziet, met een mooi orgel en nog echte communiebanken. Na anderhalf uur liepen we terug naar het AC en dronken daar nog een kop koffie of thee. Iedereen was enthousiast over het bezoek. ‘Wanneer gaan we weer zoiets doen?’, was daar de meest gestelde vraag.