40 jaar Aandachtscentrum

Donderdag 21 april bestond het AC officieel 40 jaar. De echte feestelijkheden zullen plaatsvinden op vrijdag 2 juni maar op 21 april hebben we het Aandachtscentrum versierd met vlaggetjes met het getal 40 erop en bliezen we met elkaar ballonnen op. Dat wil zeggen met de mensen die voldoende longinhoud hebben. En vanzelfsprekend was er taart.

In april 1983 opende het Aandachtscentrum voor het eerst zijn deuren. Het was dominee Freek Nijssen die het initiatief nam om met de gezamenlijke kerken in Den Haag een plek te creƫren voor ontmoeting en informatie. Hij wist veel kerken mee te krijgen; het was dan ook met recht een oecumenisch Aandachtscentrum.

In de loop der jaren is het Aandachtscentrum een toevluchtsoord voor velen geweest. Hoewel het Aandachtscentrum voor iedereen open is, komen er vooral mensen die wij kwetsbaar noemen maar die vaak een ongekende kracht laten zien. Mensen die eenzaam zijn of dak- en thuisloos, mensen met lichamelijke en psychische aandoeningen, arbeidsmigranten en mensen zonder verblijfsvergunning.