Warme Kamer – ook in het Aandachtscentrum

Het Leger des Heils is deze winter gestart met het project “Warme Kamers”. Bijna de helft van de Nederlanders heeft moeite met het betalen van de energierekening. Om geld te besparen, zetten veel mensen thuis de verwarming en lampen niet aan. Om hen niet in de kou te laten staan, willen ze plekken hebben waar ze naartoe kunnen gaan waar ze warm kunnen zitten om een kopje koffie te drinken, een spelletje te doen of een krant/boek te lezen. Onder de naam “Warme Kamers” wordt ervoor gezorgd dat iedereen in de buurt een plek heeft waar hij of zij naartoe kan gaan.


Het Aandachtscentrum is al een plek waar iedereen naartoe kan gaan en is het hele jaar open. Je kunt bij ons een gratis kopje koffie of thee krijgen. Er zijn spelletjes, kranten en legpuzzels. Of misschien wil je liever in contact komen met andere bezoekers en een praatje maken. Er is ook een mogelijkheid om een kaarsje aan te steken in ons stiltecentrum. Er lopen altijd vrijwilligers rond die je wegwijs kunnen maken of een luisterend oor bieden.


Niet voor niets luidt onze missie: “de kwetsbare medemens een ‘huiskamer’ te bieden voor ontmoeting en aandacht en hem zo een gevoel van gemeenschap en verbondenheid te geven waardoor hij zich minder kwetsbaar voelt in de chaos van het leven”.

Wees welkom!