Driekoningenpakketten voor bezoekers

Het is 6 januari en dan is het Driekoningen. De dag waarop wordt herdacht dat drie koningen de reis maakten om Jezus in Bethlehem te vinden. Zij namen geschenken mee. In het Aandachtscentrum zijn er op deze dag ook geschenken te vinden en wel voor bezoekers.

Inmiddels is het een bekend begrip in Den Haag. Het Aandachtscentrum heeft geen kerstpakketten, maar Driekoningenpakketten voor de bezoekers. Naarmate de dag komt, stijgt de spanning bij de bezoekers: is er ook een tasje voor mij en wat zit er dit jaar in? Voor de regelmatige bezoekers aan het centrum is er een tasje met geschenken. Dit jaar werd het tasje gevuld met een blikje tonijn, gezouten pinda’s, een pot pindakaas, Goudkuipje smeerkaas, kersenzuurtjes, een worst, toiletzeep en een pot Nivea-crème.


Wederom werd dit jaar het tasje aangevuld met een HEMA-kadobon van € 20,-. Met deze bon kunnen de bezoekers zelf iets uitkiezen wat ze nodig hebben. De een kocht er hemden voor, de ander koopt er verzorgingsproducten voor en weer iemand anders gaat er een paar keer van ontbijten. Of…. De bon wordt nog even bewaard, want diegene wil toch echt weten wat hij het allerliefste ervan wil kopen. Er is zoveel keuze bij de HEMA.


Dit jaar werden de tasjes met veel dankbaarheid in ontvangst genomen, mede omdat de kostenstijgingen ook bij onze bezoekers doorwerken. Zo zei een bezoeker dat hij blij was dat hij volgende week geen kaas hoefde te kopen, want nu had hij pindakaas voor op brood!