Wereldvredesvlam

In het Aandachtscentrum brandt in de etalage een wereldvredesvlam.

De Life Foundation, een vredeorganisatie opgericht door Mansukh Patel, nam het initiatief tot een wereldvredesvlam. De wereldvredesvlam brandt sinds 1999 in Bangor in Wales, de plek waar de Life Foundation was gevestigd. Op 31 juli 1999 werden hier zeven vlammen vanaf vijf continenten samengebracht. Van die zeven vlammen werd een achtste vlam gemaakt, de Vlam van de Wereldvrede. Vandaar werden vlammen ontstoken om ze over de hele wereld te verspreiden. Zo wordt aandacht gevraagd voor de wereldvrede. De eerste wereldvredesvlam in Nederland werd op 18 april 2002 naaste de toegangshekken van het Vredespaleis geplaatst. Op het monument staat: May all beings find peace.

In Nederland zijn sindsdien meer vredesvlammen. Eén stond in een groot winkelcentrum in Leidschendam. Toen het winkelcentrum werd gesloopt, vroeg men het Aandachtscentrum deze vlam onder haar hoede te nemen omdat men vond dat wij een plek zijn waar mensen met totaal verschillende achtergronden en uit verschillende culturen elkaar kunnen ontmoeten. Zo zijn wij een plek waar vrede wordt ingeoefend!