Vredeswandelaars bezoeken Aandachtscentrum

Het Aandachtscentrum is (jammer genoeg) nooit op zondag open. Maar zondag 25 september 2022 was daarop een uitzondering. Die middag bezochten mensen die meeliepen met de Walk for Peace ons ‘huis van ontmoeting’.

Deze wandeling, georganiseerd door Pax, de Haagse Raad van Kerken en nog enkele vredesorganisaties aan het einde van de vredesweek, is bedoeld om stil te staan wat vrede betekent en hoe we vrede in ons persoonlijk leven en in de wereld kunnen bevorderen. De wandeling begon bij het Vredespaleis, stopte bij de Oekraïense ambassade, deed de Grote Kerk aan waar werd stil gestaan bij de rol van Nederland voor het bevorderen van vrede en de wandelaars en eindigde in het Zuiderpark.

Het is bij organisaties als Pax bekend dat de vredesvlam – inmiddels alweer heel wat jaren – in onze etalage brandt en daarom werd ons gevraagd of wij open wilden zijn tijdens de vredeswandeling. Zo’n 25 vredeswandelaars brachten een bezoek aan het Aandachtscentrum. Ze kwamen uit het hele land en waren zeer geboeid door wat we hier deden. Een vrouw uit Utrecht werd zo enthousiast dat ze overwoog om bij ons vrijwilliger te worden.

Meer informatie over de vredesvlam, zie op deze pagina.