Nieuwe expositie in het AC: mysterieuze werelden en wonderlijke landschappen

Tot een aantal jaren geleden hield Kees Schoemaker zich bezig met schilderen en pasteltekeningen. Echter, omdat zijn ogen in scherpte terugliepen, is hij met schilderen gestopt, heeft hij de schilderijen opgeslagen en is hun bestaan vergeten. Tot onlangs enkele medewerkenden van het Aandachtscentrum Kees uitnodigden te exposeren. Hoewel in de loop van de tijd een deel van zijn schilderijen een andere eigenaar heeft gekregen blijft er voldoende over om de kijker iets te laten zien.

In zijn schilderijen neigt het realisme naar het fantastische. Soms is er sprake van een mysterieuze wereld of een wonderlijk landschap. De schilderijen spreken tot de verbeelding en geven een individuele beleving. de kijker kan zich vragen stellen en een eigen verhaal maken.

Enkele schilderijen zijn te koop en de opbrengst wordt geheel gedoneerd aan het Aandachtscentrum. Over het algemeen is de basisprijs voor een schilderij € 30 en enkel schilderslinnen en pasteltekening: € 15. Maar gelet op het goede doel is een vrijwillig te schenken hoger bedrag, natuurlijk geen probleem.

De medewerkenden die op het moment van een aankoop in het Aandachtscentrum aanwezig zijn, zullen gegevens noteren (naam, mailadres/tel.nr. en toegezegde bedrag), waarna contact wordt opgenomen voor verdere afhandeling. Een gekocht schilderij blijft tijdens de expositieduur te bezichtigen.