Nathalie Scholtes, vrijwilligerscoördinator

Nathalie Scholtes, onze vrijwilligerscoördinator, stelt zich graag aan u voor.

Ik ben geboren en getogen in het Westland (mijn vader was tuinder) en ik woon nog altijd met plezier in ‘s Gravenzande, samen met mijn partner Christiaan en onze kat Pikachu. Maar Den Haag is zo’n beetje mijn tweede thuis na vele jaren woonachtig en werkzaam in deze stad te zijn geweest.

Na mijn Schoevers-opleiding heb ik vele jaren als (directie)secretaresse en office manager gewerkt in het midden- en kleinbedrijf. Ondertussen volgde ik allerlei opleidingen in de avonduren en in het weekend. De laatste 15 jaar ging ik me steeds meer verdiepen in“de mens”. In eerste instantie volgde ik allerlei coachings- en spirituele trainingen, recenter zijn de 2-jarige HBO opleiding Verlies-, rouw- en stervensbegeleiding en mijn huidige opleiding tot Geestelijk Begeleider.

Mijn opleiding vraagt veel vrije tijd maar, als er ruimte is, ga ik, tot vreugde van mijn partner, uitgebreid(er) koken of wandelen in de natuur.  Waar mogelijk besteed ik ook graag aandacht en tijd aan mijn nichtjes, de dochters van mijn broer. Zij komen regelmatig (een voor een!) bij ons logeren.

Werken als vrijwilliger biedt mij de gelegenheid om met andere doelgroepen of andere omgevingen in aanraking te komen.

In mijn functie als vrijwilligerscoördinator heb ik veel contact met mensen. Niet alleen met de vrijwilligers maar ik kom ook in contact met een deel van de samenleving waar ik voorheen weinig mee te maken had. De diversiteit en de achtergrond van de bezoekers vind ik heel boeiend en de gesprekken die ik met ze voer geven mij een inkijkje in de wereld waarin zij leven.

Ik heb meerdere reizen begeleid voor verstandelijk beperkte mensen en in het hospice in Naaldwijk kwam ik in aanraking met de zorg en met het sterfproces. Ik heb ook als vrijwilligster gewerkt bij een inloophuis in Naaldwijk. Dit huis biedt een luisterend oor en gesprek voor mensen die in aanraking komen met kanker.

Ik liep zomaar tegen de vacature in het Aandachtscentrum aan en uiteindelijk was er een match. Op 1 mei 2021 ben ik aan de slag gegaan. In deze baan zie ik twee belangrijke aspecten, die mij vormen, samengaan. Het coördinerende-organisatorische en het menselijke-geestelijke.

In het Aandachtscentrum houd ik me o.a. bezig met het rooster voor de vrijwilligers, de communicatie, het werven van nieuwe medewerkers, het organiseren van bijeenkomsten en het voeren van evaluatiegesprekken. Heel afwisselend en daardoor ook heel leuk.

Het is een mooie plek om nabijheid, broederschap en verbondenheid te mogen ervaren.