Driekoningenpakketten

De spanning steeg naarmate 6 januari – Driekoningen – naderde. Steeds vaker vroegen bezoekers of er ook dit jaar weer pakketten waren. We stelden ze gerust maar de onrust bleef. Traditiegetrouw delen we in het Aandachtscentrum geen kerspakketten uit maar Driekoningenpakketten, dankzij de gulle gave van de Van Sonsbeeck Stichting. De 3 koningen in het Bijbelverhaal kwamen met geschenken bij Jezus, met wierook, mirre en goud.  Dat was niet in de inhoud van onze pakketten maar ze waren wel rijk gevuld.

Dat leverde veel blije gezichten op!

Donderdagochtend 6 januari was het drukker dan normaal in het Aandachtscentrum en dat bleef zo de hele dag. Er zijn altijd mensen die nooit komen maar toch hopen op een extraatje. In iedere gezellige tas zat allerlei lekkers, zoet en hartig, een warme sjaal en muts ook dit jaar weer gekregen van de organisatie ‘Wol voor warmte’. En dan nog de cadeaubon. Voor de meesten is het een feest om zelf te kunnen kiezen waaraan ze die bon willen besteden: iets nuttigs voor zichzelf, of iets wat ze anders nooit zouden kopen, of een cadeautje voor een ander.

Wat bezoekers niet weten is dat er veel tijd en zorg in de pakketten gaat zitten. Al maanden van tevoren is vrijwilliger Judith bezig alles te organiseren. Ze zoekt naar vrolijke tasjes om het in te doen, denkt na over de samenstelling van de pakketten en doet samen met anderen de inkopen. En dan moet alles nog in de tassen. Gelukkig zijn daar altijd weer medewerkenden voor te vinden en dan wordt het nog een gezellige ochtend ook!