Kitty Mul, pastor Aandachtscentrum

Onze pastor, Kitty Mul, is verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen van het Aandachtscentrum. Zij stelt zich graag aan u voor.

“Ik ben geboren in Avenhorn, dat ligt tussen Hoorn en Alkmaar. Ik ben dus een echte West-Fries en daar ben ik ook best trots op!

Als oudste van een gezin met 5 kinderen heb ik een fijne en beschermde jeugd gehad en daarna nogal het een en ander ondernomen voordat ik mijn “bestemming” uiteindelijk gevonden had.

Na de middelbare school een half jaar Nederlands gestudeerd, een jaar in de gezinszorg gewerkt en maanden met een vriendje liftend door de VS gereisd.

Daarna 4 jaar de HBO opleiding Verpleegkunde gedaan. Wel afgemaakt maar er vervolgens nooit in gewerkt.

Tijdens mijn eerste stage ontmoette ik een bijzonder inspirerende vlootaalmoezenie r die later mijn eerste man zou worden.

Als kind had ik altijd al interesse in het geloof (ben katholiek opgevoed) en spiritualiteit en, mede door hem, besloot ik om theologie te gaan studeren.

Dit bleek de beste keuze van mijn leven. Ik kwam in een leuke groep terecht, kritisch maar wel geïnteresseerd. Ik ben veel met de Bijbel en het Jodendom bezig geweest. Rechtvaardig en Barmhartig, twee begrippen die voor mij heel belangrijk zijn, moeten in evenwicht zijn en dat is soms best lastig.

Tijdens mijn studie had ik ook baantjes. Ik heb als pastor in een ziekenhuis gewerkt en toen kwam de radio! Ik heb 22 jaar lang, met veel plezier, voor de KRO/RKK programma’s gemaakt, interviews afgenomen en live uitzendingen gemaakt. Toen de RKK werd opgeheven wilde ik weer terug naar het pastorale werk en kwam er, toeval of niet, een baan bij het Aandachtscentrum vrij. Omdat werken in het Aandachtscentrum en het Straatpastoraat mij een ideale combinatie leek heb ik ook daar vervolgens gesolliciteerd. Een pastor is geen hulpverlener maar een ‘reisgenoot’, iemand die aanwezig probeert te zijn op de levensweg van mensen waar dat pad ook heenvoert.

Mijn motto is: iedereen mag zijn wie hij of zij is. Er zijn zoveel mensen “gewond” en zo blij met een luisterend oor. Het vertrouwen dat mensen mij dan geven raakt me diep. Dat vind ik heel bijzonder en waardevol.”