Kerstviering

Gelukkig konden we op Tweede Kerstdag toch kerst vieren in het Aandachtscentrum. Al moesten we de bezoekers –  vanwege coronamaatregelen – in 2 rondes ontvangen.

Zodra ze binnenkwamen begon Caroline kerstliedjes te spelen op de piano.
Er was volop lekkers: warme chocolademelk, kerststol, chocolaatjes, bananen en mandarijntjes.
Voorin zaten mensen lekker te kletsen met elkaar. In de achterruimte zongen we de bekende kerstliederen, lazen het geboorteverhaal van Jezus en luisterden aandachtig naar het kerstverhaal over Karel die allemaal wonderlijke gebeurtenissen meemaakte in de kerstnacht. Toen Karel eenzaam en mismoedig over straat liep, ontmoette hij een vriendelijke vrouw en een taxichauffeur. Dat leidde ertoe dat er in Karels onopgeruimde woning een kindje werd geboren en een kerstmaaltijd plaatsvond en dat Karel weer nieuwe hoop en zin in leven kreeg. En zoals een bezoeker opmerkte: ‘dat lijkt een beetje op het Aandachtscentrum want daar komen we ook bij elkaar en hebben we het gezellig!’

Aan het eind van de middag ging iedereen tevreden naar huis met een chocoladekerstboom.