Adventsdozen

Door toeval waren veel van onze bezoekers vorige week twee achtereenvolgende dagen in de Lutherse Kerk op een steenworp afstand van het Aandachtscentrum. De Lutherse Kerk deelt in de Adventsperiode Adventsboxen uit aan mensen en ze vroegen hulp bij het vouwen en inpakken van de dozen. Via het Straatpastoraat werd een oproep gedaan en veel van onze bezoekers, die ook naar de kapelviering gaan van het Straatpastoraat op vrijdag, tekenden zich in. Om 10 uur was bijna iedereen aanwezig. De koffie stond al klaar. Na zo’n anderhalf uur waren ze klaar en kregen ze een welverdiende lunch. Daarna kwam nog een verrassing. Ze kregen allemaal een envelop mee met daarin 20 euro. Ze hadden gedacht dat slechts een van hen – via loting – 15 euro zou krijgen. Ze waren dus allemaal bereid geweest om voor niks, of beter: alleen voor de gezelligheid, mee te helpen!