In memoriam Joop Wilmink

Op 27 juli jl. is op 83-jarige leeftijd Joop Wilmink overleden. Bij velen van ons bekend als ‘Joop scootmobiel’.  Joop was al tientallen jaren een vaste bezoeker van het Aandachtscentrum en een graag geziene gast. Daarnaast kwam hij ook vaak in de Havenkerk en op andere plaatsen waar hij gezelligheid zocht. Joop had een zwakke gezondheid en is in het ziekenhuis in alle rust en vrede overleden.

Op 10 augustus is Joop onder grote belangstelling van zowel bezoekers als vrijwilligers van het Aandachtscentrum begraven op Oud Eik en Duinen. Ook van de andere locaties waar hij regelmatig kwam waren er verschillende belangstellenden aanwezig.

Zowel onze pastor, Kitty, als Peter Strating, de dominee van de Havenkerk memoreerden in hun toespraak het feit dat iedereen hem een buitengewoon aardige man vond.
Op privé-gebied was hij een gesloten boek. Wel wist de dominee dat Joop zijn tweelingbroer tot zijn dood heeft bijgestaan in zijn ziekte en tot ieders verrassing wist een uitvaartmedewerker ons te melden dat Joop ook zo’n functie had bekleed. Tijdens de dienst zong Patricia, een goede vriendin van Joop, op ontroerende wijze ‘The Rose’ en bij de teraardebestelling zongen de aanwezigen spontaan een lied over Jezus dat Joop zelf vaak in de Havenkerk had gezongen.

Het was waardig en goed dat Joop op deze manier de gang naar zijn laatste rustplaats heeft gemaakt.