Verrassing voor bezoekers

De vrijdag voor Pinksteren was een heugelijke dag voor onze bezoekers. De Anglicaanse kerk in Den Haag, the Church of St John & St Philip, had een verrassing voor ze in petto. Ze kregen allemaal een bon van 30 euro om vrij te besteden in de HEMA. Voor veel van onze vaste bezoekers is het leven geen vetpot en ze konden dit geld dan ook goed gebruiken. Ze kochten er van alles voor. Jan had ordners nodig voor zijn administratie. Han verwende zichzelf met chocola en een ketting. Gina spendeerde de bon aan ondergoed en sokken. Anderen kochten kleding en eten. Ook was er iemand die van dit geld cadeautjes voor anderen kocht. ‘Dat kan ik anders nooit doen en het maakt me zo blij dat ik nu ook eens iets kan geven!’

Maar het allerfijnst was dat dat ze zelf konden bepalen waaraan ze dit bedrag wilden uitgeven! Velen maakten het bedrag niet in een keer op maar kopen zo nu en dan iets kleins. ‘Dan geniet ik er langer van,’ zegt een bezoeker.