Bezoeker Sybelle exposeert in het Aandachtscentrum

In het Aandachtscentrum komen veelzijdige mensen met een verhaal. Deze keer willen wij Sybelle in het zonnetje zetten. Momenteel exposeert zij in het Aandachtscentrum met een aantal van haar schilderijen.

Haar liefde voor tekenen kwam tijdens haar middelbare school pas goed naar voren. Sybelle heeft toen veel getekend en heeft zelfs eindexamen gedaan in tekenen. Helaas was haar jeugd vrij heftig en is zij als 17-jarige weggelopen van huis. Na een paar jaar leerde zij Paul kennen en ondanks de liefde braken er moeilijke jaren aan.  Er ontstonden schulden en een drugsverslaving. Gelukkig was daar Klaas Koffeman van het straatpastoraat die ervoor zorgde dat Sybelle en Paul na hun huisuitzetting vanwege de huurschuld eerst onderdak vonden in Soest en later in Soesterberg. In de rustige omgeving konden zij bijkomen: schulden werden afgelost en de drugs werden verleden tijd. Het tekenen en schilderen leefden daarentegen weer op. In die tijd leerde Sybelle de eerste kneepjes van het schildersvak. Van Laura Guldemeester van atelier Kosmos in psychiatrisch centrum Abrona leerde Sybelle de technieken.

In Soesterberg had Sybelle veel natuur om haar heen en dat zie je terug in veel van haar schilderijen waarin bloemen het hoofdthema zijn. Haar niet-aangeboren hersenletsel hindert haar niet om creatief en kleurrijk aan de slag te gaan.

Soesterberg bleek echter een te rustige plek voor Sybelle en Paul. Als echte Hagenezen groeide de heimwee en inmiddels wonen zij weer in hun geliefde stad. Sybelle schildert met veel plezier 6 dagdelen bij Stichting Artism. Tijdens een baan bij de beveiliging van het Gemeentemuseum heeft Sybelle de waarde leren kennen van schilderijen. Ze werd geïnspireerd door het drieluik van Mondriaan en ook Jan Toorop behoort tot haar favorieten. En zo ontstond dit drieluik. Het is een weergave van haar hersenspinsels. 

Alle getoonde schilderen zijn trouwens te koop!

Stichting Artism is een atelier voor kunstzinnige dagbesteding en zit in het gebouw van de Haagsche Bierbrouwerij de Prael. Een mooiere plek is er niet voor Sybelle want hier komen kunst en horeca samen. Haar ogen gaan stralen want hopelijk kan ze in september weer achter de bar staan. Sybelle is naast schilderes ook een echte horecavrouw!