Samen lunchen

Op 3 oktober 2022 konden bezoekers aanschuiven voor een broodmaaltijd in het Aandachtscentrum. Het Aandachtscentrum heeft geen kookfaciliteiten, maar wel de gastvrijheid en een plek om met elkaar te eten. Vandaar dat een broodmaaltijd werd georganiseerd.

Het bleek een groot succes onder de bezoekers te zijn. Een ontmoeting aan tafel geeft een andere sfeer dan tijdens de reguliere openstelling. Zoals een bezoeker het verwoordde: “aan tafel praat je anders met elkaar”. Zo heeft zij nu een andere bezoeker beter leren kennen.

De meesten zijn gewend om alleen te eten. Nu we met elkaar aan tafel zitten, geeft het een gevoel van verbinding, erbij te horen. Menigeen vertrok met een volle buik, want ja, als je met elkaar eet, ga je toch meer eten dan gewoonlijk.

Voortaan organiseert het Aandachtscentrum op iedere eerste maandag van de maand tussen 12.00 en 13.00 uur een broodmaaltijd. Iedereen is welkom, maar er zit helaas wel een maximum aan. Vol = vol.